το καρναβάλι των Ελλήνων

του ανταποκριτή μας ΣολωΜάντζαρου

Μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τον εθνικό εορτασμό της Αποκριάς. Μιλιούνια κόσμος απ’ όλο τον κόσμο, είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην λεωφόρο Αμαλίας και στην Πανεπιστημίου. Αλβανοί, Κινέζοι, Πακιστανοί, Ινδοί, Σύριοι, Λίβυοι, Βούλγαροι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Σέρβοι, αλλά και πάρα πολλοί δυτικοευρωπέη συνέρρευσαν από παντού για να παρακολουθήσουν το καρναβάλι των Ελλήνων. Στην εξέδρα των επιασήμων βρίσκονταν εκπρόσωποι της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι με τα αγαπημένα τους καφροικίδια. Άλλος το γουρουνάκι του, άλλος τις κοτούλες του, άλλος τον Έλληνά του, τη γελάδα του ή το ντόπερμαν. Ο Γερμανός διπλωμάτης κρατούσε ένα βάζο με τα αγαπημένα του σκουλήκια. Κυανοκέφαλοι του ΟΗΕ περιφουρνούσαν την παρέλαση ενώ την όλη εκδήλωση κάλυπτε το CNN, το BBC, το Αλ Τζαζίρα και τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, τηλεοπτικά τανάλια.

Και η παρέλαση ξεκίνησε με πρώτη την ομάδα του Ψυχιατρείου της Βουλής. Οι ψυχασθενείς βουλευτές με τους αρχηγούς τους φορούσαν στολές από φτερά, που είχε φτιάξει ειδικά για την περίσταση ο Μέγας Λάκης Γαβαλάς. Στολές από φτερά κορακιών, που είχαν βαφτεί ανάλογα με το κόμμα. Πράσινες στολές για τους τρόφιμους του ΠΑΣΟΚ, γαλάζιες για τη Νέα Δημοκρατία κοκ. Το άρμα της ομάδας ήταν ένας τεράστιος ζουρλομανδύας από πολτοποιημένα χαρτονομίσματα. Πάνω στο άρμα χόρευε έξαλλα το προεδρείο της Βουλής μαζί με όλους τους γραμματείς των υπουργείων. Εξάλλου, έξαλλα χόρευαν και όλοι οι βουλευτές υπό τους ήχους, στη δια Πασών των Ελλήνων, του τραγουδιού «Χέρια ψηλά, κεφάλια σκυφτά, κώλοι τουρλωτοί» . Από τον τρελό χορό και τα πολλά ουίσκια που κατανάλωσαν, κάθιδροι όντας, προς το τέλος της παρέλασης, ολονών τα φτερά ξέβαψαν και πλέον τραγουδούσαν το «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…»

Οι παρευρισκόμενοι θεατές πολύ ευχαριστήθηκαν μ΄ αυτή την ομάδα. Φώναζαν, έβριζαν, πετούσαν αυγά, γιαούρτια, σάπια φρούτα και σερπαντίνες. Οι ψυχασθενείς καρναβαλιστές βουλευτές γούσταραν τρελά και εκστασιασμένοι κραύγαζαν «κι άλλο, κι άλλο…». Όταν δε, πέρασαν από την εξέδρα των ανευθυνοεπίσημων για τον καθιερωμένο χαιρετισμό και υπόκλιση, δέχτηκαν βροχή μπανανόφλουδες, ψόφια ποντίκια, σκυλοτροφές, PSI, τρίχες από το κούρεμα του χρέους και χαρτοπόλεμο που είχε φτιαχτεί από τις σελίδες των μνημονίων. Ο Γερμανός διπλωμάτης, ενθουσιασμένος με τα έθιμα της χώρας μας τους πετούσε κουβάδες τα σκατά, ανακατεμένα με πεντακοσάευρα. Οι μασκαράδες βουλευτές έγλειφαν τα σκατά από τα πεντακοσάευρα, έπιναν ουίσκι και συνέχιζαν τον τρελό χορό τους στην παρέλαση.

Μετά το Ψυχιατρείο της Βουλής, ακολούθησε η καρναβαλική ομάδα των σωμάτων ασφαλείας. Σ’ αυτή την ομάδα οι μισοί καπάτσοι μπάτσοι είχαν ντυθεί πολίτες, ενώ οι άλλοι μισοί είχαν ντυθεί προστασία και φορούσαν κάτι τεράστιους φαλλούς. Είχαν φτιάξει και άρμα που το ονόμαζαν «Πωλητές Προστασίας». Πάνω στο άρμα υπήρχαν δύο γλυπτά συμπλέγματα. Το ένα έδειχνε τα ΜΑΤ να χτυπούν ανηλεώς λιπόθυμους πολίτες και έγραφε «Ο πωλών τοις μετρητοίς». Το άλλο έδειχνε γυμνούς αστυνομικούς, κλεισμένους σε ένα κλουβί μαζί με πεινασμένους κροκόδειλους κι έγραφε «Ο πωλών επί πιστώσει» .
Όλη η ομάδα χόρευε τρελό ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους στη δια Πασών των Ελλήνων με τη φωνή του Μητσάρα του Μητροπάνου, «Πες μου που πουλάν προστασία, να σου πάρω μια. Πες μου που πουλάν χημικά να σου πάρω δυο…»

Ακολούθως παρέλασε η ομάδα των ενόπλων δυνάμεων. Αυτοί είχαν ντυθεί παιδιά των λουλουδιών. Φορούσαν πολύχρωμες στρατιωτικές στολές, στεφάνια από λουλούδια (ρημάξαν όλα τα νεκροταφεία Αττικής και πέρα χώρων) και κρατούσαν πλακάτ με το σήμα της Ειρήνης, της Τζούλιας της Ντούβλης και άλλων πορνοστάρ. Το άρμα τους το έσερνε ένα ροζ τεθωρακισμένο και παρίστανε το θεό Άρη, τεζαρισμένο, πάνω σε μια πλατφόρμα γεμάτη λουλούδια. Σαν επιτάφιος ήτανε. Ναύαρχοι και ταξίαρχοι πετούσαν στο κόσμο σοκολατάκια και καραμέλες σε σχήμα χειροβομβίδας.

Στη συνέχεια παρέλασαν οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι οποίοι είχαν ντυθεί εξωτικές χορεύτριες. Το άρμα τους ήταν ένας κώλος κι έγραφε «αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού». Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με το ιερό σύνθημα «Free Efrem. Aferim!» . Χόρευαν έξαλλα το Bamboleiro, έπιναν από το μπουκάλι μαυροδάφνες και μοσχάτο, ενώ πετούσαν στο αλλοδαπό και αλλόθρησκο πλήθος χαρτάκια με προσευχές και έκκληση να ασπαστούν την ορθή χριστιανική δόξα.
Εικάζεται πως χιλιάδες παρευρισκόμενοι ασιάτες και αφρικανοί ασπάστηκαν το χριστιανισμό σ΄ αυτό το καρναβάλι.

Μετά τους Ιεράρχες ακολούθησαν οι άλλοι υφιστάμενοι του ιδίου υπουργείου, η μεγαλειώδης ομάδα των δασκάλων και καθηγητών όλων των βαθμίδων. Αυτοί είχαν ντυθεί φως της γνώσης και φορούσαν σαν καπέλο προβολείς 2000 βατ. Μόνο που λόγω κρίσης και περικοπής δαπανών κλπ, οι λάμπες τους ήταν καμένες κι έβγαζαν μαύρο φως. Αυτό έδωσε αφορμή στα ξένα τανάλια που μετέδιδαν την παρέλαση (και ειδικά στα Γερμανικά που μας μισούνε) να πουν πως ο τίτλος της μεταμφίεσης είναι «το φως της γνώσης που συσκοτίζει» . Το άρμα της ομάδας παρίστανε ένα σύμπλεγμα μαθητών όλων των ηλικιών, που φασκέλωναν τους δασκάλους τους και είχε τίτλο «Να τι τραβάμε με τα τσογλάνια σας για να βγάλουμε πέντε φράγκα»

Επόμενη ομάδα ήταν οι καρναβαλιστές Ιατροί και Νοσοκόμοι. Είχαν ντυθεί «έξω καρδιά» κι έσερναν άρμα σε σχήμα υπόθετου που έδειχνε μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Από πάνω το άρμα έγραφε «Προσδοκώ ανάσταση νεκρών».

Το υπουργείο πολιτισμού εκπροσωπήθηκε επάξια από την ομάδα του ΟΠΑΠ. Είχαν ντυθεί όλοι τους σούπερ ήρωες και είχαν ως κεντρικό σύνθημα το «Νυν υπέρ πάντων ο αγών – Για τα φράγκα ρε γαμώ το»

Ακολούθησαν κι άλλες, πολλές ομάδες, σ’ αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής αποκριάς. Όλες με πρωτότυπες μεταμφιέσεις και πολύ κέφι. Οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων συγκλόνισαν το πλήθος. Το ίδιο και ο σύλλογος ΑγάΔια (Αγάμητοι Διανοούμενοι) . Ακολούθησαν καλλιτέχνες διάφοροι, ζωγράφοι, εικαστικοί, μουσικοί, θεατρικοί, κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί, σύσσωμα τα ελληνικά τανάλια ξεβράκωτα, εκδότες όλων των ειδών, και – με λίγα λόγια – εκπροσωπήθηκε όλος ο ελληνισμός.
Να σημειώσω εδώ πως το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστό καρναβάλι στο Πεδίον του Άρεως

Τέλος, η μεγαλειώδης αυτή καρναβαλική φιέστα έκλεισε με το πέρασμα του Βασιλιά Καρνάβαλου. Πρόκειται για το καθιερωμένο άρμα που πανελληνίως παριστάνει τον Πρόεδρο της Αδημοκρατίας. Η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου έγινε στο Σύνταγμα, μπροστά από την εξέδρα των ανεπίσημων επιάσημων.

Ακολούθησε συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα όπου το πλήθος των παρευρισκομένων έκανε τρελό κέφι με τραγούδια για τη φτώχια και την ξενιτιά.

Σιγά, σιγά, τα μέλη των καρναβαλικών ομάδων, σύσσωμος ο ελληνισμός δηλαδή, χώθηκαν στις τρύπες του Μετρό σαν τα μυρμήγκια κι εξαφανίστηκαν κάτω από τη γη. Αλλά η νύχτα που είχε πέσει από ώρα, προχωρούσε γλυκά με τραγούδια για τη φτώχια και την ξενιτιά.

Αυτά είχα να μεταδώσω για το Ελληνικό Καρναβάλι. Ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα , που τη λέμε έτσι γιατί τα συνεργεία των δήμων καθαρίζουν τις βρωμιές της Κυριακής. Αρχίζει η νηστεία και – για όσους δεν ζήσουν – έρχεται και η Ανάσταση. Κι επειδή μέχρι τότε υπάρχει και μια πολύ μικρή πιθανότητα να γίνουν εκλογές…

Καλή Σαρα Μαρα Κωστή
πατριώτες ψυχοφθόροι…

 

 

http://www.goodnet.gr/index.php?id=33,65830,0,0,1,0

8 Σχόλια (+add yours?)

 1. theogrocer
  Φεβ. 23, 2012 @ 18:07:36

  Δεν άφησες τίποτα όρθιο, αθεόφοβε!
  Είμαστε τυχεροί που ζούμε την κόλαση εδώ, αλλιώς σε περίμεναν αιώνια καζάνια (και βέβαια όχι με ρακή).
  Περιμένω να δω αν θα πάρει θέση η συντεταγμένη πωλητεία και η εκκληση α΄.

 2. σολωμάντζαρος
  Φεβ. 23, 2012 @ 21:23:24

  #theogrocer
  H συντεταγμένη αλητεία, αυτή τη στιγμή (εδώ και καιρό δηλαδή) σώζει τη χώρα και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το σπουδαίο λογοτεγνικό μου έργο.
  Είμαι άτυχος.
  Πάντως – απ’ όσο ξέρω – θέση έχει πάρει

 3. κόκκινη κορδέλα
  Φεβ. 26, 2012 @ 13:49:44

  καλεεεεε ΣΟΥΡΕΑΛΙΖΕΙΣ εντελως!!!!!!!!!!!!!!Αυτο ειναι καρναβαλι οχι παιξε γελασε! Μονο να βαλω και το κοινο που ψηφιζει με τηλεκοντρολ…αυτοι λοιπον σε καθε ποντο βριζουν σκωπτικως κατα το Αρχαιον Ελληνικον Εθιμον (γιατι οπως και να το κανουμε μια φλεβα αυτη η φυλή την εχει ακομα-μεχρι να την ντοπαρει κι αυτη και τοτε να ψαχνουμε φλεβα νοσοκομειακη για να χτυπησουμε υπαρξιακες ενεσεις ταυτοτητας)

  Καλα κουλουμα σε εσενα και στην οικογενεια σου.
  ο ταραμας μετα σου…ταιριαζουν!

 4. σολωμάντζαρος
  Φεβ. 27, 2012 @ 23:23:28

  #κόκκινη κορδέλα
  Ωχ, ωχ, ωχ!
  Το ότι σου ρεάλιζα το ήξερα , αλλά όχι και εντελώς.
  Με έχει πάρει η ανωκάτω βόλτα.
  Τι να κάνω όμως; Εγώ φταίω που μου αποκαλύπτονται βαθιές αλήθειες;
  Οι αλήθειες φταίνε.
  Και η φλέβα φταίει, της φυλής.
  Να,εγώ για παράδειγμα: Αν δεν είχα φλέβα που να βαστάει απ΄΄ ευθείας απο τον Αριστοφάνη και βάλε, δεν θα μπορούσα με τίποτα να γράψω τέτοια αριστουργήματα
  Ευχαριστώ για την ευχή. Καλά ήταν τα κούλουμα. Ελπίζω και για σένα και τους οικείους σου επίσης.
  Εμείς εδώ πάντως, εκτός απο κάτι τουρκοφερμένα μπουζουκοτράγουδα που τα λεν ρεμπέτικα, χορέψαμε και σε πατροπαράδοτους ρυθμούς των BONEY’ M . Η κορη μου μάλιστα, μου χόρεψε και το παραδοσιακό τραγούδι Dady Cool.

  Kαλή Σαρα-Μαρα-Κωστή!

 5. chrismos
  Φεβ. 29, 2012 @ 21:25:58

  Στις «Οι Δύσεις» υπήρχε εκτενές αφιέκτρωμα στο Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι με (Αθηναϊκή;) whore Ωδεία που …έψαλλε καντάδες Αττίκ, Γούναρη, Τώνη Μαρούδα, Πολυμέρη κ.λ.π.
  Έψαχνα να σ’ αιδώ, μα (ευτυχώς) δε σε είδα. Αυτό έ, λυπαι! Να γλεντάμε ρακοπίνοντας με το «κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια και λαοί δύστε, quelle αοιδοί είστε»… Καλοί σα ράκος, τι…
  (Ο ktkouk τί λέει επ’ αυτού;)
  Καλείς άρα Κωστή

 6. σολωμάντζαρος
  Φεβ. 29, 2012 @ 22:57:57

  #chrismos
  Tα «πουλάκια» δεν είναι τιποτα. Για σκέψου να τραγουδώ το «εγώ θα κόψω το κρασί για σέν’ αγάπη μου χρυσή»!!!
  Βέβαια είναι καιτ’ άλλο το καλό «Αυτός ο άλλος , αυτός ο άλλος, ειν’ ευεργέτης μου μεγάλος» (αλλά πουν’ τος;)
  Οι Δύσεις, ότι μαλακία γίνεται είναι στην πρώτη γραμμή να τη μεταδώσουν. Έχουν κάνει καρναβάλι όλο το χρόνο.
  Πολύ μας Καράς. Αυτός ο χρόνος.

  Καλείς άρα Κωστή;

  Υ.Γ. Ελπίζω στο Δημοτικό να μη δίνουν κυρά Σαρα Κωστή στα παιδιά.
  Έχουμε τρεις απο τον παιδικό και μία φρέσκεια – σημερινή – απο το νηπιαγωγείο.
  Δεν αντέχω άλλο!

 7. theogrocer
  Μαρ. 01, 2012 @ 00:37:04

  Αφής Τέτα αυτά και μύξαι χάσετε να βάλετε Μάρτη!

 8. σολωμάντζαρος
  Μαρ. 01, 2012 @ 12:22:01

  Αντί για Μάρτη προτείνω αντι Τετα νικό ορό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: