Βασίλης ο Βουλαροκτόνος (αλληγορική ιστορία ερωτικού πάθους, με τραγικό φινάλε)

αφιερωμένο στον ktkouk  και στην φαίδρα φις

 

Η Βούλα είχε δυο θεία χείλη κι αγάπαγε τον Τζώρτζη, τον Μηνά και τον Βασίλη.

Για την ακρίβεια αγάπαγε και πολλούς άλλους, όμως οι τρεις αυτοί ήταν το βασικό της σύστημα αγάπης. Όπως μάλιστα, διαβάζω και στην εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος – Λαρούζ – Μπριτάνικα, η Βούλα ήταν κόμματος. Γυναίκα απερίγραπτου κάλλους και ιδιοσυγκρασίας. Ακριβώς λόγω αυτού του απερίγραπτου, η εγκυκλοπαίδεια δεν έχει φωτογραφία της. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε, από τα συμφραζόμενα, πως πρόκειται για την ιδανική φαντασίωση κάθε άνδρα που κατά μόνας – ή εν συναθροίσει – αυνανίζεται. Ως γνωστόν, για τους άνδρες, οι φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της ατελούς, ημισεξουαλικής πράξης , αποτελούν την κορύφωση της πνευματικής τους αναλαμπής. Η υπέρτατη πνευματική τους δημιουργία. Το τέλειο έργο τέχνης, που όμως πάντα θα παραμένει εντελώς προσωπικό – αμέτρητα αριστουργήματα, που συντελούνται στο χώρο του αοράτου.
Ξέρω πάντως, πως και πολλές γυναίκες τη γούσταραν. Οι υπόλοιπες τη μισούσαν θανάσιμα.

Αλλά η Βούλα, που είχε δύο θεία χείλη, εκτός απ’ όλο τον κόσμο, αγαπούσε ξεχωριστά τον Τζώρτζη τον Μηνά και τον Βασίλη.
Αυτοί, πάλι, ήταν ωραία παιδιά. Ποικίλης ύλης. Έγχρωμοι πολιτικά, αλλά και αθλητικά. Πήγαιναν στο γυμναστήριο, σε πορείες, έκαναν απεργίες, τζόκινγκ, ζάπινγκ, σέρφινγκ (στο ίντερνετ) κι άλλα τέτοια κουραστικά. Κι άμα παρακουράζονταν έψαχναν και για καμιά καρέκλα ν’ αράξουν. Το βράδυ κοιμόντουσαν με παραμύθια και το πρωί ξυπνούσαν με φραπέ. Κανονικοί άνθρωποι δηλαδή.

Ο Τζώρτζης ήταν φοιτητής, αλλά είχε ξεχάσει τι σπούδαζε. Ο πατέρας του από το χωριό συνέχιζε να του στέλνει χρήματα, γιατί πίστευε πως δεν πρέπει να στεναχωριέται το παιδί. Ο Τζώρτζης είχε μόνιμο δεσμό με τη Σοφία. Τη Βούλα την έβλεπε στα κρυφά. Το όνειρό του, όταν μεγαλώσει, είναι να γίνει λεφτάς. Αλλά, ακόμα, δεν ξέρει πως. Πρόκειται περί βλαξ δηλαδή, αλλά η Βούλα τον αγαπούσε.

Ο Μηνάς πάλι, είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Δουλεύει στην εφορία κι έτσι έχει ελεύθερο χρόνο να κάνει τις ατασθαλίες του με τη Βούλα. Μαζί της, έχει πάθει η ψυχή του ίωση. Για πάρτη της τα δίνει όλα. Είναι έτοιμος να παρατήσει γυναίκα και παιδιά. Δεν καταλαβαίνει Χριστό.

Ο Βασίλης πάλι, με το Χριστό καταλαβαίνει τα πάντα, καθότι βαθιά θρησκευόμενος, αλλά και καθηγητής θεολογίας. Με δίχως μαθητές όμως. Τουτέστιν αδιόριστος. Πάει, ωστόσο, γυμναστήριο, κάνει μπόντυ μπίλντινγκ και τα βράδια δουλεύει πορτιέρης σε ένα «πολύ καλό» μαγαζί. Την Κυριακή το πρωί, μετά τη δουλειά, πηγαίνει και ψέλνει στον Άγιο Χαράλαμπο. Με τη Βούλα είναι τρελός και παλαβός και θέλει να την παντρευτεί. Έχει τάξει μάλιστα του δεξιού ψάλτη του Αγίου Χαράλαμπου να τον κάνει κουμπάρο.

Ο Τζώρτζης, ο Μηνάς και ο Βασίλης, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Πιστεύουν πως της Βούλας η καρδιά χτυπά γι’ αυτούς και μόνο. Εντούτοις η Βούλα ήτανε βρυσούλα, που ξεδιψούσε ο κάθε διψασμένος και που γλυκαινόταν ο κάθε πικραμένος. Από Πασόκο μέχρι αναρχοαυτόνομο κι από γκαρσόνι μέχρι Δεσπότη. Αυτούς τους τρεις όμως, τους είχε σε ξεχωριστή εκτίμηση. Ήταν οι βασικοί της. Με μικροψέματα και δίχως πολύ προσπάθεια τους έκανε να νομίζουν πως ζει μόνο γι’ αυτούς.
Όταν κάποιος τυφλωθεί είναι εύκολο να εξαπατηθεί.

Έτσι, ο Τζώρτζης, ο Μηνάς και ο Βασίλης, στη φάμπρικα δούλευαν της Βούλας. Ποτέ τους δεν διάβασαν Άρλεκιν. Ιδέα δεν είχαν για τα ερωτικά τρίγωνα, τετράγωνα και πολύγωνα της δεσποινίδος.

Μα ένα πρωί, ξύπνησε ο Βασίλης μ’ αστραπές κι άγριες φουρτούνες. Του ξίνισε το γάλα κι έκοψε ο φραπές. Άσε που βρήκε και μια τρίχα στο βιβλίο «Πατερικές ρήσεις για τον σαδομαζοχισμό» που της είχε χαρίσει πέρσυ. Έφερε στο μυαλό του τα περασμένα. Κάτι φράσεις της από δω, κάτι ψιλοψεματάκια που την είχε πιάσει να λέει προ καιρού, κάτι που έξω αστραποβροντούσε… Ο Βασίλης, ξαφνικά, τα κατάλαβε όλα για τη Βούλα τη μπαμπέσα και αναφώνησε: «Γαμώ το κέρατό μου μέσα! Θε μου σχώρα με!»

Τις επόμενες μέρες είχε το νου του. Έβαλε έναν κολλητό του να την παρακολουθεί, πήγε και σε δυο τρεις καφετζούδες και πλέον σιγουρεύτηκε. Η Βούλα ήταν του διαόλου θηλυκό. Άσε που ένα πρωί πήρε ένα e-mail από την ενορία του Αγίου Χαράλαμπου με φωτογραφίες της Βούλας σε ερωτικές στιγμές με έναν Κούρδο μπογιατζή, έναν Έλληνα παπά, ένα Τούρκο πυροσβέστη, δυο μαθητές του κατηχητικού… κι εμένα!

Ο Βασίλης έγινε πύραυλος. Τον έπιασε κι ο μέγας της φυλής ο τσαμπουκάς κι έβρασε δυο σακούλες Μπάρμπα Στάθης Αρακάς. Θες που βαρυστομάχιασε; Θες που το κρασί ήταν ξίδι; Θες που ο μπάφος που άναψε ήταν τούρμπο; Θόλωσε το κρανίο του. Και το δεξί του φρύδι σηκώθηκε ως το κούτελο κι ακόμα παραπάνω. Και φάνηκε στο μάτι του μαύρη μία μαυρίλα. Φάνηκε και μια κοκκινίλα γύρω, γύρω, αλλά αυτό ήταν μάλλον από το κολλύριο. Είδε και στο τραπέζι σκόρπιες, κάτι εφημερίδες που είχανε δώρο ένα σι ντι με άσματα του Καζαντζίδη και μαζί ένα σετ με κοφτερά , ωραία μαχαιροπήρουνα. Έβαλε το δισκάκι στο σιντόφωνο κι έλαχε το πρώτο τραγούδι να ‘ ναι το «Θα κλάψουν μάνες κι αδελφές». Θες τώρα να φταίει ο Στελάρας; Πάντως πήγε στο εικονοστάσι του σπιτιού του, ζήτησε συγχώρεση από τους αγίους, έκανε το σταυρό του και πήρε τα μαχαιροπήρουνα όλα.

Ότι έγινε από δω και μπρος και που ήταν του θανάτου, θαρρώ πως συντελέστηκε στο χώρο του αοράτου (που θα’ λεγε κι ο Νιόνιος μας, αν ζούσε ο καημένος)

Και βρέθηκε ο Βασίλης μας στης φυλακής τα τείχη. Αφού πρώτα πήγε κι εξομολογήθηκε, μετά παραδόθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Ο εξομολόγος έπεσε από τα σύννεφα γιατί διατηρούσε σχέση με τη Βούλα από τριμήνου. Ο αστυνόμος πάλι, περιήλθε σε μαύρο χάλι, γιατί μόλις χτες την είχε γνωρίσει κι αύριο θα έβγαιναν για τα περεταίρω. Είχε πιστέψει πως θα έφτανε στο τέλος της η χρόνια αγαμία του.

Όμως η μοίρα αλλιώς τα φέρνει κι η Βούλα μας, ο Βούλαρος, σκεπάστηκε με χώμα. Οι δε εραστές της περιήλθαν σε μια νοσηρή κατάσταση που έμοιαζε με μπουρμπουλήθρες, αλλά όχι ακριβώς.

Και βρέθηκε ο Βασίλης μας στης φυλακής τα τείχη (νομίζω πως αυτό το ξανάπα). Βουλαροκτόνος και φονιάς κι από τα Μου – Μου – Έψιλον πολύ ατιμασμένος. Το τι ειπώθηκε γι΄ αυτόν στα κανάλια το φαντάζεται κανείς εύκολα. Φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία, ξεκατίνιασμα των φίλων του, δηλώσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας, κλπ, κλπ, κλπ. Ο δεξιός ψάλτης του Αγίου Χαράλαμπου δήλωσε στις κάμερες βαθιά συγκλονισμένος. Όπως όμως αποκάλυψε άλλο κανάλι, όχι με την πράξη του Βασίλη, αλλά επειδή ήταν κι αυτός γκόμενος της Βούλας. Μπλέχτηκαν ονόματα πολιτικών, παπάδων, δικαστών, μιας τηλεπαρουσιάστριας, ενός εκπαιδευτή σκύλων, μιας νοσοκόμας, και άλλα πολλά. Ως και αναφορές στις βλαβερές συνέπειες της χασισοποτείας έγιναν. Μεγάλος χαμός με λίγα λόγια. Μέχρι και δίωξη κάνανε στην εφημερίδα που είχε δώρο το σι ντι του Καζαντζίδη.
Και όλα αυτά προτού να γίνει η δίκη.
Η δίκη του έγινε τον αύριο Νοέμβρη, αν μ’ εννοείς…
(γιατί εγώ δεν με εννοώ καθόλου!)

 

http://www.goodnet.gr/index.php?id=33,64680,0,0,1,0

19 Σχόλια (+add yours?)

  1. Φαίδρα Φις
    Ιαν. 26, 2012 @ 13:50:24

    ευχαριστώ για την αφιέρωση!
    εκπληκτική ιστορία. έχω την εντύπωση πως την παρακολουθήσαμε
    και κατά το παρελθόν, γραμμένη σε στιχάκια από σένα. 🙂
    μου αρέσει και στις δύο εκδοχές ούτως ή άλλως.

    επισήμανση: αν σκέφτεσαι τρίτη «διανομή» επικοινώνησε
    για σου εξηγήσω πώς μπάζει η πραγματικότητα και από
    ποιο κανάλι! :))

    κατά τα άλλα…μακάριοι οι παραπλανηθέντες
    δηλαδή όχι και τόσο μακάριοι αλλά τι σημασία έχει…
    όταν σπέρνεις ψέματα ψέματα θερίζεις 🙂

  2. σολωμάντζαρος
    Ιαν. 26, 2012 @ 14:33:48

    #φαίδρα φις
    Ναι, εσύ κι ο Κουκ μου είχατε δώσει την αφορμή (απο κάποια σχόλια) και έγραψα την ιστορία αυτη σε στίχους στην Αντιποίηση.
    Είχαν γίνει πολλές … αλλαξοσχολιές τότε.
    Τώρα, η ιστορία αυτή έγινε πεζή.

  3. Φαίδρα Φις
    Ιαν. 26, 2012 @ 14:48:37

    είτε πεζή είτε τροχαία 🙂 η Βούλα είναι στο χώμα
    οι άλλοι ζουν!
    γι’ αυτό σου λέω, η αλήθεια δεν είναι θέμα ούτε ισχυρισμών
    και κυρίως επιφαινομένων… 🙂

  4. σολωμάντζαρος
    Ιαν. 26, 2012 @ 16:34:00

    Εγώ πάντως έχω αλήθεια με … Βούλα γνησιότητας

  5. theogrocer
    Ιαν. 27, 2012 @ 00:32:58

    Πάντως από το γραφείο τύπου ενός τύπου που clan εις στα βουλευτικά έδρανα, ανακοινώθηκε ρητά ότι δεν είχε καμίας χέσει με τη Βούλα. «Πρόκειται για μυθεύματα που σκοπό έχουν να πλήξουν το κύρος των αρχιερέων και αρχιδιακόνων της δημοκρατίας», γράφεται με ταξί άλλων στην ανακύνωση.
    Εδώ που τα λέμε ούτε κι εγώ την ήξερα.

  6. σολωμάντζαρος
    Ιαν. 27, 2012 @ 01:05:35

    #theogrocer
    Eγώ τώρα τι να πω;
    Την ψιλοήξερα λιγάκι , …(σύφωνα με το mail πάντα)

  7. Xρήστος
    Ιαν. 27, 2012 @ 04:04:09

    χαχαχαχα!!! από τα καλύτερά σου!!!!
    α ρε Βούλααααααα!!!!!!

  8. Xρήστος
    Ιαν. 27, 2012 @ 04:07:39

    υπάρχει και σε στιχάκια ;
    που;
    μα, παράπεμψέ με

  9. σολωμάντζαρος
    Ιαν. 27, 2012 @ 13:52:52

    Ιδού και η στιχουργική του άποψη
    στην Αντιποίηση αρχής

  10. chrismos
    Ιαν. 27, 2012 @ 20:16:37

    Κάθε αφή έρως εις τη Φαίδρ’ αφής καις τον ktkouk αξίζει πολλά!
    Τους απωθει miss, αμέ!…

  11. σολωμάντζαρος
    Ιαν. 28, 2012 @ 19:01:21

    Μη του.

  12. ktkouk
    Ιαν. 30, 2012 @ 08:15:46

    «Μη του» τους κύκλους τάραττε (του σύντεχνου).

    Δεν άντεξε ο Βασίλης και με τον αριστουργηματικό τρόπο που
    δημιουργούν οι άρρενες στην κορύφωση της πνευματικής τους
    αναλαμπής (να μην τα ξαναλέω, τα έγραψε σωστά ο φιλόσοφος)
    με μια κίνηση ιδιοφυούς συμβολισμού, ήταν ο τελευταίος που
    «έφαγε» τη Βούλα (με κοφτερά μαχαιροπήρουνα περικαλώ).
    Παρακαλείσθε όπως μεριμνήσετε δια την κατάθεση στεφάνου
    στο μνημείου του Άγνωστου Αυνάνα, έγραφε το σχετικό
    υπηρεσιακό της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΠΟ.

    Να σαι καλά σύντεχνε, σ’ ευχαριστώ !

  13. σολωμάντζαρος
    Ιαν. 31, 2012 @ 19:44:35

    #ktkouk
    το υπόμνημα επεστράφη στο ΥΠΠΟ μαζί με τον στέφανο.

  14. ktkouk
    Ιαν. 31, 2012 @ 19:53:07

    τον τζουμάκα; !!!

  15. chrismos
    Ιαν. 31, 2012 @ 20:05:45

    Πύον ρε; Αυτόν από τη Τζουμαγιά; Το Στέφαλλο Τζουμαλιάκα;

  16. σολωμάντζαρος
    Φεβ. 01, 2012 @ 00:48:24

    #ktkouk
    Kατάθεση στέφανου τζουμάκα στο μνημείο του Αγνώστου Αυνάνα θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Παρ’ολ΄αυτά , αν και το «τζουμάκα» είναι επίθετο, σκέφτομαι ένα προσδιοριστικό του στέφανου , άλλου τύπου.
    Το σκέφτομαι ακόμα. Δεν το’ χω βρει!

    #chrismos
    Eλπίζω να σε κάλυψε η παραπάνω απάντηση.

  17. theogrocer
    Φεβ. 01, 2012 @ 01:57:46

    Τι τζουμακίες λέτε ρε;

  18. σολωμάντζαρος
    Φεβ. 01, 2012 @ 13:51:21

    Ε, τι θες τώρα; Να πιάσουμε τις παπαρηγιές;

  19. theogrocer
    Φεβ. 02, 2012 @ 01:05:08

    Εσύ τι τσιπρίζεις τώρα ρε παγκαλόπαιδο, μη σου καρατζαφέρω καμιά με τη χέρα μου…

Σχολιάστε