το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του πρωθυπουργού

Στον Ιωάννη Γιάννη Ντούβαλο ανατέθηκε από την κυβέρνηση και σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη της, να συντάξει το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενη γανάρα, τυγχάνω γνωστός του λαμπρού ετούτου ποιητή και ανθρώπου των γραμμάτωνε. Σας παρουσιάζω λοιπόν σήμερα, πρώτος απ΄ όλους, το κείμενο του διαγγέλματος, το οποίο, εκτός δραματικού απροόπτου, θα είναι το εξής:

Ελληνικέ λαέ! Είμαι η εκπλήρωση των πιο τρελών ονείρων του κάθε δημόσιου υπαλλήλου. Από προαγωγή σε προαγωγή τελικά διορίστηκα πρωθυπουργός εκ ΔΝΤ και ΠαΣόΝ των τραπεζών

Μικρό δεντράκι ήμουνα
Που φύτρωνα σε ξέρα
Μα τώρα με το ΔΝΤ
Πήρα άλλον αέρα.

Πήρα όμως και μια χώρα σε πολύ μαύρο χάλι που πρέπει να τη σώσω. Αλλά πως θα γίνει αυτό;
Έπεσα σε περισυλλογή το άτομο και βρήκα τη λύση.
Ελληνικέ λαέ! Ένδοξοι καταθέτες, Τραπεζίτες, Τραπεζίτισσες. Φρονιμίτες και ταραξίες. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Κι αυτό δεν είναι ευχή. Είναι εξαγγελία, γιατί βρήκα πως θα σας σώσω. Η χρονιά που ξημερώνει σήμερα είναι η αρχή κοσμογονικών αλλαγών. Η ζωή σας θα γίνει καλύτερη. Εμένα έτσι κι αλλιώς καλή είναι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά κι ας ξεκινήσουμε με τα οικονομικά ζητήματα.

Κατ’ αρχήν, οι μισθοί σας σε πρώτη φάση θα επανέλθουν στα προ διετίας επίπεδα. Σε δεύτερη φάση θα παραμείνουν εκεί και σε τρίτη φάση, εντός 2012, θα τριπλασιαστούν. Θα γίνουν δηλαδή τριφασικοί! Και μάλιστα δίχως γείωση, να πάθετε όλοι μισθοπληξία. Το ίδιο τριφασικά θα αυξηθούν και οι συντάξεις.
Να σας δω ρε πατριώτες τι θα τα κάνετε τόσα λεφτά!
Το ΦΠΑ θα πάει στο 3% σε όλα τα είδη. Που σημαίνει κατακόρυφη πτώση των τιμών στα πάντα.
Το αφορολόγητο όριο θα ανέλθει στα εκατό χιλιάδες ευρώ. Πρακτικά, δηλαδή, για την πλειοψηφία του λαού, τέρμα οι φόροι.
Μέσα στο κώλος ιαίεο έργο της οικονομικής μας πολιτικής για το νέο έτος περιλαμβάνεται και η ίδρυση 30 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας !!!
Δεν θα ήθελα όμως, χρονιάρα μέρα, να σας κουράζω με τεχνικές λεπτομέρειες. Εξάλλου, αύριο το πρωί, στις δέκα, ώρα Γερμανίας, ο Vangelis θα σας μιλήσει διεξοδικά γι’ αυτά τα ζητήματα.

Μεγάλη πληγή για ένα κράτος είναι το λάδωμα και η διαφθορά. Θα τα καταπολεμήσουμε εικοσαπλασιάζοντας τους μισθούς των δικαστών, των αστυνομικών, εφοριακών, και όλων των ανώτερων κρατικών υπαλλήλων.
Ανάλογα θα αναβαθμίσουμε την Ιατρική και θα εξαλείψουμε το φακελάκι, δίνοντας στους γιατρούς μπόνους 200% επί του μισθού τους για κάθε πετυχημένη εγχείρηση.

Η νοσηλεία. Δωρεάν! Παντού και για όλους. Ασφαλισμένους και ανασφαλείς. Αγαπητοί συμπολίτες καταθέτες: αρρωστήστε άφοβα! Διότι και για τα φάρμακα έχω καλά νέα. Δωρεάν κι αυτά. Όλα. Πάρε λαέ φάρμακα. Χαπάκια, σορόπια, ενέσεις, σκόνες, κάψουλες,… Ότι γουστάρεις. Και δίχως ιατρική συνταγή. Τζάμπα όλα. Τ’ αφεντικό τρελάθηκε!

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η παιδεία. Δεν θέλουμε πλέον σχολεία που απλά, θα καταπολεμούν τον αναλφαβητισμό, μόνο και μόνο για να διαβάζουμε τις ταμπέλες στα σούπερ μάρκετ και τους υπότιτλους στις αμερικάνικες ταινίες. Τέλος στην εκπαίδευση που παράγει εργάτες-καταναλωτές- ψηφοφόρους, για τα μπάζα.
Ως πρώτο βήμα προς μια ουσιαστική παιδεία, καταργούμε τους βαθμούς σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Τάξεις το πολύ δέκα μαθητών. Τετράωρη διδασκαλία και δύο ώρες μελέτη. Όταν τα παιδιά σχολάνε δεν θα έχουν καμία σχολική υποχρέωση και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τον υπόλοιπο χρόνο τους όπως αυτά θέλουν.
Νομιμοποιείται το σκονάκι ως μέθοδος που προάγει ιδιαίτερες νοητικές δεξιότητες.
Η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια – αν υπάρχουν – θα γίνεται δίχως εξετάσεις. Υπάρχει μια πρόταση να γίνεται με κλήρωση. Υπάρχει κι άλλη πρόταση να γίνεται με διαγωνισμό μαγειρικής.
Γι’ αυτά τα ζητήματα θα σας μιλήσει τις επόμενες ημέρες η υπουργός μας κυρία Anna Diamond poulou.

Στα πλαίσια κάποιων αποκρατικοποιήσεων που απαιτούνται να γίνουν, θα επέλθει, επιτέλους, και ο χωρισμός εκκλησίας και κράτους. Λόγω όμως ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν θα επιτραπεί – για την ώρα – η εξαγορά της από ξένους επενδυτές άλλου δόγματος ή και άλλου θρησκεύματος. Θα της δοθεί δοκιμαστικά, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η δυνατότητα της αυτοδιάθεσης. Γι’ αυτό και η πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών τής εκκλησίας από πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, δεν γίνεται δεκτή επί του παρόντος, κι ας υποσχέθηκε ο κύριος Τσάκας πως θα κάνει μεταγραφή τον Βούδα.

Κι ερχόμαστε τώρα στο σπουδαίο ζήτημα της ενέργειας. Ως γνωστόν, τον πλανήτη τον έχουμε βγάλει καπάκι. Πρέπει ο καθένας, με τις δυνάμεις του, να τον βοηθήσει να ορθοποδήσει. Η μέρα της γης, που σβήνουμε μια ώρα τα φώτα κάθε Μάρτη, είναι σκέτη παπαριά. Αν ήταν στις 11 Οκτώβρη που έχω και τα γεννέθλιά μου, κάτι μπορεί να γινόταν. Εμείς όμως έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη και από αύριο κιόλας πιάνουμε δουλειά. Όλοι οι ηλιακοί θερμοσίφουνες θα βαφτούν πράσινοι. Το ίδιο και οι ανεμογεννήτριες. Όλα τα εργοστάσια και οι υποσταθμοί της ΔΕΗ, όλα τα διυλιστήρια πετρελαίου, τα βενζινάδικα, τα ελληνικά τάνκερ, βυτιοφόρα, σώματα καλοριφέρ, ακόμα και τα καυσόξυλα, ακόμα και τα κάρβουνα. Όλα θα βαφτούν πράσινα. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα έχει πραγματοποιηθεί το όραμα της πράσινης ενέργειας.

Κι έρχομαι τώρα σε κάποια σκόρπια ζητήματα, που πιθανόν να μοιάζουν δευτερεύοντα, αλλά θα αλλάξουν τη ζωή μας.

Κάθε Αύγουστο θα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τις κρίσεις των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι, πλέον, θα αποκτήσουν βαθμούς ανάλογους με των στρατιωτικών, ξεκινώντας από τον Ανθυποδημοσιογράφο και φτάνοντας μέχρι τον Στρατηγό. Στην περίπτωση που ένας δημοσιογράφος καταλαμβάνει τη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου θα του απονέμεται ο βαθμός του Στρατάρχη.

Όποιος ψηφίζει το ίδιο κόμμα τρεις συνεχόμενες φορές θα περνά από ιατρική επιτροπή για να κριθεί η ικανότητά του ως πολίτης. Όποιος δε, αποδεδειγμένα, ψηφίζει το ίδιο κόμμα πέντε συνεχόμενες φορές θα λαμβάνει αναπηρική σύνταξη.
Από την άλλη, δικαίωμα ψήφου στα δεκατέσσερα. Εξετάζεται, επίσης, πρόταση του ΛΑΟΣ, να ψηφίζουν και οι πεθαμένοι, μέσω μέντιουμ.

Στα πλαίσια της ελεύθερης και απρόσκοπτης διακίνησης των πάντων, καταργούνται τα κόκκινα φανάρια και τα STOP. Προηγουμένως βέβαια θα έχουμε καταργήσει τις διασταυρώσεις.

Αυτά είναι κάποια από τα μέτρα που θα παρθούν μέσα στο νέο έτος. Τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν κι άλλα. Η Ελλάδα θα γίνει αγνώριστη. Και, φυσικά σε ένα κράτος που όλα δουλεύουν ρολόι και που έχει εξαλειφτεί η φτώχια και η καταπίεση, η εγκληματικότητα σχεδόν θα εξαφανιστεί. Το ίδιο και οι πορείες διαμαρτυρίας. Για ψυχολογικούς και μόνο λόγους θα κρατήσουμε ενεργές κάποιες ομάδες «αναρχικών», ώστε να μην εξαφανιστεί εντελώς η πορεία, καθώς θέλουμε να τη διατηρήσουμε ως πολιτιστική κληρονομιά. Για λόγους πολιτιστικής κληρονομιάς, επίσης, θα διατηρηθούν και τα σώματα ασφαλείας. Μόνο που αντί για χημικά θα ψεκάζουν με αγιασμό και τα κλομπ των ΜΑΤ θα είναι φτιαγμένα από γλειφιτζούρια.

Επιτέλους θα φτιάξουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε. Μια κοινωνία πολύ τζι, τζι. Σας το ορκίζομαι. Τ’ ορκίζομαι στα κόκαλα της μάνας μου της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε ότι ιερό και όσιο έχω φυλαγμένο στις ασφαλέστερες θυρίδες των μεγαλυτέρων τραπεζών, μεγάλη η Χάρη τους!

 

http://www.goodnet.gr/index.php?id=33,63492,0,0,1,0

 

Advertisements

3 Σχόλια (+add yours?)

 1. faros
  Δεκ. 31, 2011 @ 12:41:29

  Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά ! 😀

 2. σολωμάντζαρος
  Δεκ. 31, 2011 @ 12:57:04

  Καλή χρονιά Φάρε

 3. Trackback: εορταστικές επαναλήψεις | σολωμάντζαρος .............. δια χειρός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: